Opis
Duboko zamrznuta žuta boranija
Čuvanje na -18°C ili niže. Nemojte ponovo zamrzavati nakon odmrzavanja.
Recept
Zapečena žuta boranija i rukola
1/3 šolje maslinovog ulja
0.5 kg žute boranije
3 glavice crni luk, tanko isečen
3 čena belog luka, tanko narezana
2 kašike limunovog soka
1 1/2 kašičice svežeg listova timijana, sitno iseckanog
1/2 kašičice pahuljica crvene paprike
so, po ukusu
2 šolje rukole za bebe
U velikom tiganju zagrejte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte boraniju, luk i beli luk i kuvajte, mešajući po potrebi dok ne porumeni, 4 do 6 minuta.
Smanjite vatru na srednju i dodajte limunov sok, listiće timijana i pahuljice crvene paprike. Začinite solju. Kuvajte dok ne omekša.
Umešajte listove rukole i kuvajte još 1 minut. Prebacite na tanjir i poslužite.