Opis
Duboko zamrznuta borovnica
Čuvanje na -18°C ili niže. Nemojte ponovo zamrzavati nakon odmrzavanja.
Recept
Sastojci
Za čokoladnu tortu
1 ¾ šolje (210 g) višenamenskog brašna
1 ⅔ šolje (330 g) granulisanog šećera
⅔ šolje (66 g) nezaslađenog kakao praha
1 ½ kašičice praška za pecivo
¼ kašičice sode bikarbone
1 kašičica fine morske Kotanyi soli
½ šolje (120 m) biljnog ili avokadovog ulja
2 velika jaja
½ šolje (120 ml) punomasnog mleka
⅓ šolje (80 ml) pavlake
2 kašičice ekstrakta vanile
1 šolja (240 ml) tople kafe ili vode
Za glazuru od borovnice
1 ½ šolje borovnice sveže ili smrznute
1 kašika limunovog soka
1 šolja (227 g) neslanog putera omekšanog
3 ½ šolje šećera u prahu
Uputstva
Zagrejte rernu na 180 ° C. Podmažite i pobrašnite dva kalupa za torte od 8 inča i ostavite sa strane.
U posudi za mešanje umutite brašno, kakao prah, šećer, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so. Ostavite na stranu.
U posebnoj velikoj posudi za mešanje umutite ulje i jaja dok ne postane glatka. Dodajte mleko, pavlaku i vaniliju. Mešajte zajedno dok ne postane glatko.
Dodajte suve sastojke mokrim sastojcima i mešajte dok se ne sjedine. Pažljivo umešajte kafu ili toplu vodu. Testo će biti tanko.
Sipajte testo u kalupe za torte. Pecite u zagrejanoj rerni 25 do 30 minuta ili dok čačkalica ubodena u sredinu kolača ne izađe čista ili sa nekoliko vlažnih mrvica. Ohladite kolače u kalupima 10 do 20 minuta pre nego što ih izvadite iz kalupa. Nastavite da hladite kolače na rešetki pre skladištenja, sečenja ili glazure.