Na Lageru

Knorr HOLLANDAIS prah 1kg

4,369.37 RSD

Knorr Hollandais sos

Pakovanje:  1000 g
Neto težina: 1000 g

Šifra proizvoda: 4489 Kategorije: ,

Opis

Razvijen specijalno za kuvare, Knorr Hollandaise omogućava vam da napravite delikatan, kremasti holandski sos za samo nekoliko minuta.

Priprema

Sos dolazi u suvom formatu koji se lako priprema; jednostavno pomešajte mešavinu sosa sa puterom, dodajte hladnu vodu i prokuvajte. Toplotno je stabilan, tako da može da se drži do 4 sata.

Sastojci 

Koncentrat proteina surutke, modifikovani kukuruzni skrob, palmino ulje, hidrolizovani kukuruzni protein, so, šećer, crni luk u prahu, silicijum dioksid, limunska kiselina, guar guma, dinatrijum gvanilat, dinatrijum inozinat, guma od zrna rogača, kurkuma, paprika, začini, prirodni ukus, beli luk u prahu, ekstrakti paprike.

Sadrži: mleko.

Nutritivna vrednost

  • Energetska vrednost 1.915 kj/479 kcal;
  • Masti 50 g, od toga zasićene masne kiseline 16.9 g;
  • Ugljeni hidrati 2 g, od toga šećeri 1.7 g;
  • Proteini 1.5 g;
  • Vlakna 0.2 g
  • So 0.8 g.

Čuvati na hladnom i suvom mestu.

Recepti

Pečeni losos sa šparogama u holandskom sosu

Priprema

losos:

  • Losos u porcijama dodajte u slanu vodu i ostavite da odstoji 30 minuta. Zatim izvadite losos iz vode, isperite i osušite.
  • Za začinjavanje ribe koristićemo preparat Knorr Sipkы. Pecite oko 8 minuta u rerni sa funkcijom SteamBake zagrejanoj na 180 stepeni.

sos:

  • Knorr Hollandaise sos pomešajte sa hladnom vodom, stavite na šporet i dovedite do ključanja uz stalno mešanje.
  • U luk dodajte vino, sirće i začine. Kuvajte dok polovina tečnosti ne ispari.
  • U ljuti sos dodajte proceđenu tečnost zajedno sa puterom na kockice i dobro promešajte.

Prilog:

  • Špargle skuvajte sa malo soli i šećera.
  • Krompir skuvati, ocediti i pomešati sa mirođijem.
  • Šargarepu blanširajte i dodajte karamelizovani med.
  • Losos se servira na šparglama prelivenim sosom.

Potrebno

losos:

  • Svež losos (očišćen) 1,30 kg
  • Voda 1.50 l
  • Sol 60 g
  • Knorr Rastresiti preparat za začinjavanje ribe 0,7 kg 10 g

sos:

  • Knorr holandski sos 1kg 90 g
  • Voda 500 ml
  • Belo vinsko sirće 50 ml
  • Luk, iseći na kockice 50 g
  • Suvo belo vino 100 ml
  • puter 100 g
  • Crni biber 5 g

Prilog:

  • Bele špargle 1 kg
  • Sol
  • Šećer
  • Krompir, manji oljušten 1,20 kg
  • Kopar, svež 10 g
  • Babi šargarepa 20 kom
  • klice graška 30 kom