Opis
Poreklo ovog oblika testenine je ligursko i obično se služi uz pesto ili riblje sosove.Naša nova bronzana verzija je prijatnog punog tela,nešto gušća od klasične verzije i volimo da je serviramo sa hrskavom šunkom i perlama od dinje. Alergen info:Može sadržati soju u tragovima.
Priprema
Vreme kuvanja 12 minut
Čuvati na suvom,hladnom mestu
Recept
375g La Molisana Linguine
1/3 šolje ekstra devičanskog maslinovog ulja
500 g nekuvanih oguljenih škampi sa netaknutim repovima
3 čena Kotanyi beli luk belog luka
250 g čeri paradajza, prepolovljenih
1/2 kašičice sušenih pahuljica čilija Kotanyi
1/3 veze bosiljka, ubranih listova ili Kotanyi mrvljeni bosiljak
1 limun, očišćen od kore, isečen na kockice
Priprema
Za ukus leta, zazvonite u duže dane i toplije noći sa jelom koje je pogodno za gozbu na otvorenom.
Metod
Korak 1 od 3
Skuvajte testeninu prema uputstvima na pakovanju. Ocedite, rezervišite 2/3 šolje tečnosti za kuvanje.
Korak 2 od 3
U međuvremenu, zagrejte 1 kašiku ulja u velikom tiganju na jakoj vatri. Kuvajte kozice 3 minuta dok ne budu kuvane. Uklonite iz tiganja. U istom tiganju zagrejte 1 kašiku ulja. Beli luk i paradajz kuvajte, povremeno mešajući, 1-2 minuta ili dok ne omekšaju. Vratite kozice u tiganj sa testeninom, čilijem, polovinom bosiljka i rezervisanom tečnošću za kuvanje. Bacite da se kombinuju.
Korak 3 od 3
Podeliti testeninu u činije. Prelijte preostalim uljem. Pospite preostalim bosiljkom i limunovom koricom. Poslužite sa limunom.