Opis
Duboko zamrznuta malina
Čuvanje na -18°C ili niže. Nemojte ponovo zamrzavati nakon odmrzavanja.
Recept
Sastojci
Sastojci ljuske makarona
65 grama bademovog brašna
65 grama šećera u prahu
50 grama belanaca, (odležali)*
45 grama granuliranog šećera / ricinusa
⅛ tsp. slatke pavlake
Nekoliko kapi tamno ružičaste boje gela
Sastojci kreme od ličija
2 ½ kašičice kukuruznog skroba
90 ml proceđenog soka od liči pirea, (od 1 konzerve ličija u sirupu)*
50 grama granuliranog šećera
50 grama bele čokolade
50 grama neslanog putera (na sobnoj temperaturi)
Sastojci kreme od ruže
65 grama belanaca
130 grama granuliranog šećera
195 grama neslanog putera (na sobnoj temperaturi)
1 ¼ kašičice. ružina vodica
Nekoliko kapi ekstrakta ruže
50 malina
Uputstva
Macaron Shells
Odštampajte veliki šablon za makarone koji ste dobili u postu.
Stavite odležane belance na sobnu temperaturu.
Bademovo brašno i šećer u prahu umutite zajedno u procesoru hrane.
Prosejte suve sastojke. Odbacite velike komade badema koji se ne mogu prosijati.
AKO STE NOVI U PRAVLJENJU MAKARONA, pročitajte uputstva za moj NAJBOLJI RECEPT ZA MAKARONE pre nego što pokušate da sledite ostatak uputstava, pošto je sažeto za napredni pekač makarona.
Sa pričvršćenom metlicom za mućenje, umutite belanca sobne temperature na niskoj-srednjoj brzini.
Dodajte kremu od tartara kada postane penasta.
Povećajte brzinu na srednju.
Kada mutilica počne da ostavlja tragove u belancima, dodajte malo po malo šećera.
Pojačajte brzinu na srednje visoku i umutite dok ne dobijete čvrste vrhove, zaustavite mikser i po želji dodajte gel prehrambenu boju. Nastavite da mutite na srednje jakoj do čvrstih vrhova.
Presavijte suvu mešavinu i meringu dok testo ne postane „lava“ ili konzistencija nalik medu.
Prebacite testo u kesu sa okruglim vrhom za cevi #6.
Na pergamentnom papiru ili silikonskim prostirkama nanesite veliki makaron tortu.
Snažno udarite tacnu o pult da biste uklonili višak mehurića vazduha. Koristite čačkalicu da iskočite preostale mehuriće.
Sačekajte da se školjke potpuno osuše pre pečenja. Ovo je kritičan korak da se spreči pucanje velike ljuske makarona. Vreme odmora za velike makarone će trajati duže od makarona obične veličine. PROČITAJTE: SAVETI ZA PEČENJE VELIKIH MAKARONA.
Pecite na 150C 25-35 minuta. Svaka pećnica je drugačija, možda ćete morati da prilagodite sopstvene postavke temperature. Molimo pročitajte Kako pravilno koristiti kućnu pećnicu za pečenje makarona ako niste sigurni.
Makaroni su gotovi kada se stopalo ne pomera unazad, a vrhovi se ne pomeraju kada ga pomerate.
Kada se peče, ostavite da se potpuno ohladi pre nego što ga skinete sa prostirke za pečenje/pergament papira.