Opis
Hellmann’s BBQ sos je odličan sastojak za pripremu drugih sosova, pogodan da vašim jelima da dašak originalnosti. Koristite ga kao osnovni sos, za mariniranje ili kao umak za jela sa roštilja. Lagani dimljeni sos proizveden hladnim dimljenjem sa drvetom jabuke. Autentičan ukus.
Sastojci :Voda, glukozno-fruktozni sirup, paradajz pasta (11%), belo vinsko sirće, šećer, modifikovani kukuruzni skrob, so, karamelizovani šećerni sirup, kiselina (limunska kiselina), crni luk u prahu, aroma dima, arome, začini (čili, paprika, biber), stabilizator (ksantanska guma), konzervans (kalijum sorbat)
Nutritivna vrednost
- Energetska vrednost 495 kj/118 kcal;
- Masti <0.5 g, od toga zasićene masne kiseline <0.1 g;
- Ugljeni hidrati 28 g, od toga šećeri 22 g;
- Proteini <0.5 g;
- Vlakna <0.5 g
- So 1.8 g.
Čuvati na hladnom i suvom mestu.
Recept
Svinjski odrezak sa majonezom od dimljenih šljiva
U majonez od dimljenog šljiva možete dodati seckane suve šljive marinirane u viskiju.
Priprema
Marinade
Pomešajte sve sastojke za marinadu.
Odresci
Premažite pojedinačne odreske mešavinom i ostavite da se mariniraju najmanje ½ sata.
Zatim ispecite meso na zagrejanom roštilju do željenog stepena gotovosti. Dok pečete meso natrljajte marinadom.
Dodatak
Kuvan kukuruz ispeći na roštilju.
Zatim stavite zagrejani puter.
Majonez od dimljenih šljiva
Pomešajte majonez sa želeom i Knorr Essence sa ukusom dimljenog
Začinite čilijem ili sokom od limete po potrebi.
Serving
Marinirani biftek poslužite sa kukuruzom na žaru i majonezom od dimljenih šljiva.
Potrebno
Marinade
Knorr Rastresiti začini za svinjetinu 0,75 kg 25 g
Med 200 g
Hellmann’s Roštilj sos 4,8 kg 250 g
Džem od šljiva 200 g
Dodatak
puter 100 g
Majonez od dimljenih šljiva
Hellmann’s Professional majonez 5 L 200 ml
Džem od šljiva 150 g
Osušene pahuljice čilija 1 g
Knorr Professional Essence sa intenzivnim dimljenim ukusom 0,4 l 15 g