Opis
Bistra supa od povrća, ne sadrži sastojke životinjskog porekla. Zelene je boje i prijatnog ukusa korenastog povrća.
Zbog svoje brze pripreme prikladna je za upotrebu u svim kuhinjama, posebno u vegetarijanskoj prehrani.
Bez dodatnih pojačivača ukusa.
Način pripreme: Pomešati 20 g proizvoda sa 1 l proključale
vode. Kuvati na laganoj vatri 2 minuta. Veganski proizvod.
Namena za vrstu jela
Ragu, marinada, baza za supu, rižoto, sosevi, krem supa.
Sastojci : Kuhinjska so, šećer, maltodekstrin, kvaščev ekstrakt, palmino ulje, aroma, skrob, regulator kiselosti (limunska kiselina), cvetača u prahu 1%, paradajz u prahu 0,6%, začini (luk u prahu, kurkuma), koncentrisani sok luka, suncokretovo ulje. Može sadržati gluten, mleko, jaja i celer.
Nutritivna vrednost
- Energetska vrednost 396 kj/95 kcal;
- Masti 23.0 g, od toga zasićene masne kiseline 13.0 g;
- Ugljeni hidrati 42.00 g, od toga šeceri 11.0 g;
- Vlakna 0.8 g;
- Proteini 6.6 g;
- So 23.6 g.
Aditivi
- Bez boja
- Bez dodanog konzervansa
Čuvati na hladnom i suvom mestu.
Rok upotrebe: 18 meseci
Recept za krem supu
Očišćeno korenasto povrće iseći na kockice.
Na ulju propržiti sitno iseckan crni luk, dodati iseckano korenasto povrće, kratko propržiti i podliti vodom.
Dodajte mešavinu temeljca od povrća i kuvajte dok povrće ne omekša.
Supu izblendati ručnim blenderom dok ne postane glatka, zgusnuti temeljcem bez glutena i kratko prokuvati.
Krem prelijte zlatnim kriškama belog luka i seckanim vlascem.
Potrebni sastojci za krem supu
Šargarepa 400 g
Peršun 300 g
Celer 300 g
Luk 80 g
Beli luk 50 g
Ulje repice 60 g
Voda 2 l