Opis
Smeđe crvenkasti Demi glace umak s punim ukusom govedine (kosti). Bez dodanih pojačivača ukusa.
Način pripreme: Pomešajte 95 g Knorr Demi-Glace sosa sa 1 l ključale vode, dobro promešajte i kuvajte
5 min.
Namena za vrstu jela
Odresci od crvenog mesa (juneći, teleći, divljač, jagnjetina), sosevi, deglazura.
Ukoliko ne želite da pravite kompromise u pogledu kvaliteta i kreativnosti vaših jela – onda koristite
Demi – Glace sos Knorr Professional. Možete napraviti ukusne soseve za jako kratko vreme.
Sastojci:
Krompirov skrob, PŠENIČNO brašno, palmina mast, kuhinjska so, šećer, aroma, maltodekstrin, ekstrakt kvasca, pire paradajza* u prahu 3,47%, bojilo (amonijev karamel), zgušnjivač (guar guma), luk* u prahu 0,96%, začini (biber, koren peršuna), prirodna aroma Madeira vina, goveđi temeljac u prahu (goveđe kosti) 0,1%.
*iz održivog uzgoja.
Može sadržati mleko, jaja, soju, celer i gorušicu.
Aditivi
- Bez dodanih pojačivača ukusa
- Bez dodanog konzervansa
Alergeni
- Sadrži gluten (pšenica)
Nutritivna vrednost
- Energetska vrednost 1.500 kj/358 kcal;
- Masti 12.0 g, od toga zasićene masne kiseline 8.0 g;
- Ugljeni hidrati 58.00 g, od toga šećeri 13.0 g;
- Vlakna 3.0 g;
- Proteini 8.0 g;
- So 14.0 g.
Aditivi
- Bez dodanih pojačivača ukusa
- Bez dodanog konzervansa
Alergeni
- Sadrži gluten (pšenica)
Čuvati na hladnom i suvom mestu.
Rok upotrebe: 18 meseci
Isprobajte novi recept za hrskavu pileću džigericu sa višnjama i hrskavim pecivom od krompira.
Priprema
Za jetru:
Jetru očistiti, posuti brašnom, propržiti u tiganju i začiniti.
Za sos:
Od šećera napravite karamel, dodajte višnje, vino, seckani svež đumbir, anis i crni luk isečen na kockice, pa smanjite.
Pomešajte smeđi sos sa vodom, dovedite do ključanja, pa pomešajte sa ostalim sastojcima.
Na kraju dodajte majčinu dušicu i kuvajte još neko vreme.
U usponu:
Krompir, šargarepu i bundevu narendajte na rezance, pa začinite solju, biberom i timijanom.
Pomešati sa jajima, oblikovati pljeskavice i pržiti.
Posluživanje:
Pre serviranja pomešajte džigericu sa sosom, a zatim servirajte smesu na rosti.
Za jetru:
Pileća džigerica 1,10 kg
Sol 10 g
Mleveni crni biber 3 g
Pšenično brašno 100 g
Biljno ulje 80 ml
Za sos:
Šećer 50 g
Trešnje 350 g
Suvo crveno vino 200 ml
Đumbir, svež 20 g
Anis, seme 4 g
Crveni luk 130 g
Knorr Demi Glace sos 1,1kg 50 g