Opis
Fusilli, spiralni ili mali točkovi. Toliko imena koja definišu oblik, sve u svemu, vole i mladi i stari. Spiralni oblik zabavlja decu i uživaju odrasli jer dobro hvata začine. Generalno, fusili imaju veće zavojnice i lakšu teksturu. Naši bronzani fusili imaju dve petlje i lep i delikatan izduženi oblik
Vreme kuvanja 13 min
Recept
Fusili sa tunjevinom, lukom, maslinama i prezlama
SASTOJCI
Fusilli 320 g
Tunjevina ili palante 200 g
Crne masline 130 g
Hlebne mrvice 5 kašika
Češanj belog luka 1 kom
Belo vino 1 čaša
Šalot 1 kom
Ekstra devičansko maslinovo ulje Terra Crete po ukusu
Sol Kotanyi po ukusu
Vlasac po ukusu
Priprema
1
Tostirajte prezle u tiganju sa malo ekstra devičanskog maslinovog ulja i ostavite sa strane.
Pripremite mešavinu od maslina, luka i vlasca. Ostavite smešu da odstoji nekoliko minuta u posudi sa ekstra devičanskim maslinovim uljem. Sve kuvajte u mikrotalasnoj pećnici na maksimalnoj snazi oko 1 i po minut.
2
Tunjevinu iseckajte i marinirajte vruću sa ekstra devičanskim maslinovim uljem koje ste prethodno kuvali u mikrotalasnoj pećnici.
Sipajte ekstra devičansko maslinovo ulje u tiganj, dodajte beli luk i propržite uz mešanje sa belim vinom.
3
Fusile skuvajte u posoljenoj vodi, ocedite i prodinstajte u tiganju sa uljem i belim lukom; uz isključenu vatru, dodajte tunjevinu i prezle. Poslužite.