Opis
Kolutovi od crnog luka u hrskavom premazu od piva, prethodno prženo i brzo smrznuto.
Jednostavno za pripremu u fritezi i rerni.
Pogodni troškovi po porciji zahvaljujući tankom rezanju. Novo iskustvo ukusa: prsten od celog crnog luka u hrskavom premazu od piva.
Priprema:
- Friteza: Ulje zagrejte na 175 °C.
- Pržite približno 2-4 minuta.
- Rerna: Rernu zagrejte na 225 °C. Proizvod u jednom sloju rasporedite po posudi, posudu stavite nasred rerne. Pecite 12 minuta. Nakon približno 8 min okrenite.
- Parna pećnica: Pećnicu zagrejte na 190 °C. Proizvod pecite približno 20 minuta.
- Ventilaciona pećnica: Ventilacionu pećnicu zagrejte na 200°C. Proizvod u jednom sloju rasporedite po posudi, posudu stavite nasred pećnice. Pecite 18–22 minuta. Nakon približno 14 minuta okrenite proizvod.
Nutritivna vrednost
- Energetska vrednost 1000 kJ / (kcal) 240
- Proteini (g) 3.0
- Ugljeni hidrati (g) 25.5
- Šećeri (g) 4.5
- Vlakna (g) 2.0
- Masti (g) 13.5
- So (g) 1.2
Uslov čuvanja
U zamrzivaču :
- –18 °C 1 mesec
- –12 °C 1 mesec
- –6 °C 1 nedelja
U frižideru : +4 °C 4 dana
Jednom odmrznut proizvod više ne zamrzavati.