Opis
Ekstra devičansko maslinovo ulje, vrhunskog kvaliteta dobijeno direktno od maslina i isključivo mehaničkim putem.
Terra Creta ekstra devičansko maslinovo ulje je nastalo ceđenjem autohtone grčke sorte masline Koroneiki koja se kotira kao jedna od najboljih zahvaljujući visokom nivou antioksidanasa, izuzetno blagotvornih za zdravlje. Za ovakvu vrstu ulja se upotrebljavaju isključivo ručno ubrani plodovi, iz prve berbe u geografski zaštićenom području Kolymvari na ostrvu Krit. Maslinjaci su negovani tako da ne dolaze u dodir sa zagađivačima, koriste se isključivo organski principi uzgoja i ovako uzgojene masline ne sadrže pesticide, teške metale niti bilo kakve neorganske materije, što ovo ulje čini potpuno pogodnim za ljudsku upotrebu i doprinosi zdravlju. Na Kritu se mogu naći stabla maslina starosti od 50 do 3.000 godina. Uzgoj maslina se i dalje vrši na tradicionalan kritski način. Terra Creta ekstra devičansko maslinovo ulje je više puta nagrađivano i izvozi se u preko 50 zemalja sveta.
Priprema
Sirovo
Kada se maslinovo ulje konzumira sirovo, zadržava sve svoje nutritivne i organoleptičke karakteristike i korisnije je.
U kuvanju
U pečenju, dinstanju, roštiljanju, u supama i u svakom kuvanju
korisnik ekstra devičanskog maslinovog ulja poboljšava ukus hrane.
U tiganju
Ekstra devičansko maslinovo ulje može da se zagreje na temperaturu do 240ºC (475ºF) i može se držati na temperaturama do 180ºC (355 ºF) do šest sati bez denaturacije.




















