CategoriesRecepti

Punjena pileća prsa sa mozzarellom, spanaćem i sušeni paradajz

Punjena pileća prsa s mozzarellom, spanaćem i sušenim paradajzom

Sastojci (za 4 porcije)

Priprema

  1. Pileća prsa nožem zarežite po dužini, ali uz jedan rub nemojte prerezati do kraja – cilj je dobiti džep koji ćete napuniti. Meso lagano potucite batom za meso te utrljajte smešu za pečenu piletinu iznutra i izvan.
  2. U tiganju na malo maslinovog ulja kratko prodinstajte spanać kako bi pustio vodu. Piržite dok spanać ne bude spreman, a zatim ga sklonite s vatre i ostavite da se ohladi. Mozzarellu narežite na kriške, a sušeni paradajz na trakice.
  3. U džep pilećih prsa stavite polovinu  spanaća, trakice paradajza i kriške mozzarelle. Prsa zatvorite čačkalicama ili povežite kuhinjskim koncem da nadev ne iscuri. Ponovite s drugim komadom.
  4. Grill zagrijte (možete peći na roštilju, električnom roštilju ili grill tiganju) na srednje jakoj temperaturi i lagano nauljite rešetku. Pileća prsa stavite na grill i pecite ih 8-10 minuta sa svake strane poklopljeno, kako bi se meso ravnomerno ispeklo. Prsa su gotova kad su zlatno smeđa izvana i meso više nije ružičasto u sredini (75C).
  5. Ostavite ih par minuta da odmore prie posluživanja, pa narežite