CategoriesRecepti

Kotleti sa hrskavim krompirom

Kotleti s hrskavim krompirom

Sastojci (za 4 porcije)

Priprema

  1. Krompire kuvajte 10min u vreloj vodi , pa ih pažljivo ocedite i ostavite 5 minuta da se malo osuše.
  2. Prelijte  krompir maslinovim uljem i začinite Kotanyi smešom za šnicle – steak. Lagano sve promešajte da se krompir ne raspadne.
  3. Kotlete izvadite iz zamrzivača barem 20 minuta pre pečenja. Začinite ih Kotanyi smešom za šnicle – steak i premažite tankim slojem maslinovog ulja s obje strane.
  4. Zagrejte grill (možete peći na roštilju, električnom roštilju ili grill tiganju) na srednje jaoj vatri. Krompire rasporedite po rešetki i pecite ih oko 5 minuta sa svake strane dok ne dobiju zlatnu i hrskavu koricu.
  5. Sklonite krompire, stavite kotlete i pecite ih 4-5 minuta po strani, zavisno od debljine. Kotleti su gotovi dok dobiju boju i karameliziraju se.
  6. Ostavite meso da odmori nekoliko minuta pre posluživanja, pa ga poslužite uz hrskavi krompir i salatu.